Yerba Maté Tanácsok

Yerba Maté Tanácsok

Hogyan kezdjük el? #3

Maté elkészítése, majd a tök szárítása

2025. február 14. - Bence444

Megtörtént a beavatás? Megérkezett az inox vagy kerámia kezdőszett? Hogyan csináljam meg a Matém? Ebben a posztban azt fogjuk megtudni, hogyan kell elkészíteni a Matét hogy a legjobb élményben legyen részünk!

Fontos! Ha ezt a posztot hamarabb látod akkor először olvasd el a Hogyan kezdjük el #2-őt hogy véletlen se maradjon ki a beavatás ha szükséges.

hegy.jpg

 A maté elkészítése nem olyan nehéz dolog mint aminek tűnik, de vannak dolgok amikre fontos figyelni, hogy a tökéletes élménybe legyünk részünk.

Az elkészítés:

  1. A száraz tökbe öntsünk 1/2-2/3-ig Yerbát
  2. A tenyerünkkel fedjük le a tök tetejét és rázzuk.
  3. Döntsük meg a tököt és állítsuk rá a bombillára.
  4. Öntsük az "üres" oldalra egy kis vizet és hagyjuk állni 3 percig. (a kezdőknél hideget ajánlok mert nem lesz annyira keserű az első felöntés)
  5. A bombillával a felázott teát tapasszuk a többi teára, hogy elkészüljön a hegy.
  6. Szúrjuk a bombillát a hegy alá.
  7. Öntsük a 70-80°C- os vizet az üres oldalra és elvezzük a Yerbát. (tea csomagolásán ott az ajánlott hőfok).

Szárítás:

Ha elfogyasztottuk a Matét kaparjuk ki a Yerbát a kukába, wc-be vagy akár a kertbe. Mossuk ki a tököt hogy ne maradjon benne yerba, majd törüljök szárazra egy papírtörlővel. FONTOS hogy sose szárítsuk a tököt fejjel lefelé!! A tököt tegyük egy napos légjárta helyre szájjal felfelé hogy másnapra kiszáradjon.

Egy video a hegy elkészítéséhez: https://youtube.com/shorts/oI-572TH5eg?si=A_DmDo5Tz49UuLE8

Remélem tudtam ezzel segíteni, hogy egy jó ízletes és finom Matét tudjatok fogyasztani.

Jó Matézást Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://yerbamatetanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr6018794218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása