Yerba Maté Tanácsok

Yerba Maté Tanácsok

Hogyan kezdjük el? #2

Beavatás

2025. február 13. - Bence444

Megérkezett az első Maté szetted? Ha válasz igen akkor itt az ideje a beavatásnak!

natur_mate_tok_yerba_mate.jpg

Mi is az a beavatás? Nos a Matézással nem mással mint türelemmel kezdődik, de ez abban az esetben igaz ha hagyományos tököt vásároltunk, ha kerámia vagy inox "tököt" vásároltunk ott nincs szükség beavatásnak. A beavatás azért is fontos, hogy ne maradjon benne a tökben a húsa ami a keserű ízhez is vezethet.

Hozzávalók:

  • 70-80°C-os víz
  • Maga a tök
  • Egy tál amibe majd kaparunk
  • Egy kanál amivel majd kaparunk
  • Papírtörlő
  • Yerba (Ne ízesített legyen!)

Hogyan zajlik a beavatás?

A beavatás először azzal kezdődik, hogy:

  1. A száraz tököt gyengén kaparjuk bele a tálba. Nagyon figyeljünk a középen lévő szárcsonkra hogy annak ne legyen baja.
  2. A tököt kb 1/2-2/3-ig rakjuk Yerbával.
  3. A tök alá helyezzünk egy papírtörlőt mert előfurdulhat, hogy szívárog.
  4. Töltsünk rá vizet és ahogy látjuk hogy magába szívja töltsünk rá még.
  5. A tököt hagyjuk állni 8-12órára.
  6. Ha letelt a minimum 8 órara a Yerbát majd a tököt kaparjuk bele a tálba. (Figyeljünk a szárcsonkra!)
  7. Töröljük szárazra és tegyük ki egy napos helyre száradni pár órara és utánna fogyaszthatjuk is az ízletes Matét.

 A beavatás szemléltetésére a következő videót tudom ajánlani: https://youtu.be/d6Oj1JaVew0?si=p_YpgY6qO7bXhGzX

Remélem tudtam segíteni, és a video is hasznos volt.

Jó Matézást Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://yerbamatetanacsok.blog.hu/api/trackback/id/tr5918794216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása